Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
ΡΟΔΑΚΙΝΑ & ΒΕΡΙΚΟΚΑ

 

ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ
στην Ημαθία & Πανελλαδικά


ΡΟΔΑΚΙΝΑ & ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Εποχή :
Καλοκαίρι

Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φρούτα του καλοκαιριού είναι τα ροδάκινα και τα βερίκοκα, τα οποία εκτός από την υπέροχη γεύση τους τα φρούτα αυτά μας χαρίζουν και μια καλή υγεία μέσα από τις πολλές και σημαντικές ευεργετικές τους ιδιότητες.
 

Ροδάκινο
Παρουσιάζει σπουδαία αντιμικροβιακή δράση, καθώς επίσης και βελτιώνει την υγεία των ματιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α. Επιπλέον, μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος και συμβάλλει στον ταχύ μεταβολισμό των λιπών λόγω της ουσίας νιασίνης που περιέχει. Ταυτόχρονα, μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη λειτουργία των μυών και των νεύρων του σώματος.
Τέλος, προλαμβάνει τις αρνητικές για τον οργανισμό επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, καθώς είναι πλούσιο σε Β- καροτίνη, ενώ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ενίσχυση του ανοσοποιητικού και αναπαραγωγικού μας συστήματος.

 


 

Βερίκοκο
Και το βερίκοκο είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Α, η οποία έχει θετική επίδραση στην όραση αλλά και σε παθήσεις του δέρματος. Επιπλέον, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λυκοπένιο δρα προληπτικά ενάντια στον καρκίνο και στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως και πολλά άλλα φρούτα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά ένα φυσικό καθαρτικό που σας βοηθά να απαλλαγείτε άμεσα από τη δυσκοιλιότητα αλλά και τα περιττά κιλά.
Τα βερίκοκα φαίνεται πως έχουν ευεργετικές συνέπειες και για το αίμα μας, καθώς είναι πλούσια σε ανόργανα άλατα και περιέχουν σίδηρο.
Τέλος, έχουν αξιοσημείωτη αντιοξειδωτική δράση και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για την ανάπτυξη πολλών καρδιαγγειακών προβλημάτων.

 

 


 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Διανέμουμε σε όλη την Ελλάδα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία και λαχαναγορές και οι πελάτες μας με την εμπιστοσύνη τους, μας αποδεικνύουν καθημερινά ότι η εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΟΕ προσφέρει μόνο ποιοτικά προϊόντα.